Ons Team

Bij onze praktijk werken 2 dierenartsen, 2 revalidatie practicussen, een manueel therapeut en 6 assistenten. Ook hebben we 2 trimsters en krijgt het team hulp van de praktijkmanager.

Yolanda Elbertse, dierenarts en kandidaat Europees revalidatie en sport specialist

Yolanda Elbertse is al 26 jaar dierenarts en heeft dus een schat aan ervaring. Zij gelooft enorm in dat je jezelf moet blijven ontwikkelen, o.a. door nascholingen te volgen. De eerste plm 15 jaar heeft zij zich met name op de interne geneeskunde en huidklachten toegelegd. Honden of katten die braken, diarree, afvallen, hoesten, niezen of vermoeid zijn hebben meestal geen geheimen voor haar. Na plm 15 jaar is zij zich meer gaan verdiepen in de chirurgie. Naast de weke delen chirurgie voert zij sinds 2007 kijkoperaties uit, ook wel laparoscopie genoemd (Ze heeft ruim 4500 laparoscopieën uitgevoerd). Sinds 2008 voert zij ook de orthopedische operaties voor de praktijk uit. Botbreuken of bijvoorbeeld knieproblemen kunnen op deze manier, bijna altijd, binnen onze kliniek behandeld worden. Omdat orthopedische patiënten niet alleen met een operatie of bijvoorbeeld een pijnstiller behandeld kunnen worden heeft zij zich 2014 toegelegd op de revalidatie. Daarmee was zij de eerste gecertificeerde revalidatie dierenarts in Nederland en heeft zij het “Revalidatie en Pijncentrum voor Dieren” opgericht. Mensen van heel Nederland komen nu naar haar toe om te kijken wat zij voor hun hond of kat kan betekenen. Zo heeft zij op wereld niveau de eerste, volledig, aan de achterpoten verlamde hond met behulp van stamcellen weer aan het lopen gekregen. Ook zijn er vele honden en katten die eerder grondig onderzocht waren door bijvoorbeeld meerdere dierenartsen en zelfs orthopedische of neurologische specialisten door haar wel gediagnostiseerd en aan hun klachten geholpen. Dit omdat het probleem waarmee de hond of kat kampte in het revalidatie vlak lag.Door deze combinatie van kennis van de interne geneeskunde, orthopedie en revalidatie is zij een echte “Topper in de Diergeneeskunde”.
pasfoto Yolanda Elbertse

Sonja Weerdenburg, dierenarts

Ik ben Sonja Weerdenburg, dierenarts met Schiedamse roots. Na mijn studie in België (Gent) en veterinaire avonturen in het noorden van ons land (Groningen), Azië (Lao zoo, Ban Keun) en Oostenrijk (Abteilung für Vögel und Reptilien, Wenen) ben ik weer teruggekeerd naar de Randstad. Naast het behandelen van de regulaire huisdieren help ik ook graag uw vogel of reptiel.

In mijn vrije tijd dans ik graag en ben ik geregeld te vinden in de dierentuin (Blijdorp abbo!). Daarnaast maak ik graag uitstapjes door Nederland en af en toe geniet ik van het Bourgondische Gent.

Pasfoto Sonja

Marjolein Adriaensens, CCRP, revalidatie practicus en paraveterinair

Marjolein is net als Yolanda gediplomeerd revalidatie practicus en heeft haar diploma behaald vanuit Amerika. Ze heeft in België een eigen praktijk geopend in de revalidatie, daar behandelde ze honden met allerlei problemen, van sporthonden met blessures tot hernia patiënten. Ook honden met overgewicht hebben hun streefgewicht behaald dankzij haar aangepaste oefeningen en voedingsadvies.

Nu ze in ons Sterkliniek team zit, zal ze zich inzetten voor de patiënten die een hele dag komen revalideren, honden en katten met overgewicht alsook de oudere honden die heerlijk kunnen genieten van een ontspanningsmassage. Je kan bij haar ook terecht met sporthonden en dieren met peesblessures.

Voor al uw vragen rond revalidatie, voeding en massages kunt u voor een goed advies bij Marjolein terecht.

 

pasfoto marjolein

Tamara Groenendijk, vaste paraveterinair (assistente) Hoogvliet (RT)

Al van jongs af aan is Tamara gek van dieren. Na een opleiding tot directiesecretaresse kwam ze ook al snel tot de conclusie dit maakt mij niet gelukkig. De beslissing tot de opleiding dierenartsassistente was dan ook snel gemaakt. En in 2007 is ze afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistente. Al sinds 2007 is zij werkzaam bij ons in de kliniek in Hoogvliet. In al die jaren heeft zij een hoop geleerd en ervaringen opgedaan op allerlei verschillende vakgebieden en zij is dan ook ondertussen een duizendpoot geworden. Van baliewerk tot het assisteren bij operaties en het maken van röntgenfoto’s. U kunt bij haar dus ook echt voor allerlei vragen terecht!

Haar vrije tijd besteed ze vooral aan haar jonge gezin van 2 dochtertjes en ze geniet van yoga en een goed glas wijn.

pasfoto Tamara

Sharmila Algoe, vaste paraveterinair (assistente)

Spijkenisse en Hoogvliet (RT)

Na 10 jaar als secretaresse te hebben gewerkt bij grotere firma’s in de europoort en botlek besloot ik dat mijn hart toch echt meer bij de dieren lag dan in het zakenleven en ben ik mij op latere leeftijd om gaan scholen tot paraveterinair. Sinds augustus 2010 ben ik werkzaam op beide fillialen. Op de praktijk in Hoogvliet ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van de stagaires, en achter de schermen ben ik vaak bezig met de revalidatie van honden na orthopedische operaties. Voor de schermen zult u mijvaak treffen in gezelschap van mijn honden, Mambo (chinese naakthond) en Noortje Dartel (schapendoes). Thuis heb ik ook nog een kat, Joshua (oosterse korthaar) en een paard Ceaden (tinker). Daarnaast werkt ik als freelance visagiste en houd ik van reizen, koken en ben ik gek op alles wat met Disney te maken heeft.Vanaf 2018 ben ik bezig met een 2 jarige opleiding tot katten gedragskunde van Tinley. Dat houdt in dat ik katten met gedragsproblemen, trauma’s en andere problemen betreffende gedrag misschien wel kan begeleiden bij u thuis. Het voordeel is dat ik dit prachtig kan combineren met mijn medische kennis. Als u hier intresse in heeft. Bel dan even naar de prakijk!
pasfoto Sharmila

Tessa Visser, vaste assistente Spijkenisse en Hoogvliet

Ik ben Tessa en ik woon samen met mijn dochter en konijn in Vlaardingen.
Sommige kennen mij misschien al als stagiaire van de locatie Hoogvliet, maar nu werk ik ook een aantal dagen in Hoogvliet en Spijkenisse.
Ik ben op dit moment nog steeds bezig met mijn opleiding. Ik volg de opleiding dierenartsassistent paraveterinair bij de LOI.

Ik vind het erg leuk om in een praktijk te werken waar veel orthopedische operaties en revalidaties worden gedaan. Ik heb zelf ook slechte knieën en vind orthopedie erg interessant. In maart 2019 ben ik nog geopereerd aan mijn rechterknie. Dit is mijn 7de knie operatie. Misschien wil ik ook nog na mijn opleiding een cursus hondengedrag gaan volgen, maar dat weet ik nog niet zeker.

Verder vind ik het leuk om te shoppen, naar concerten te gaan, wandelen in het bos met mijn dochter en om een drankje te doen in een kroeg/pub.


pasfoto Tessa

Jessie Heinsbroek, vaste paraveterinair (assistente)

Spijkenisse en Hoogvliet

Jessie heeft in 2016 haar paraveterinair diploma behaald. Na een halfjaar op een praktijk in Den Haag te hebben gewerkt is zij nu in Hoogvliet terecht gekomen. Ze werkt 3 dagen vast op de praktijk in Hoogvliet maar is ook invalster. Ze heeft een jaar fysiotherapie gestudeerd en vind het daarom ook erg leuk om zich bezig te houden met de revalidatie patiënten. Thuis heeft Jessie een erg energierijke hond; Marley, een Nova scotia duck tolling retriever waarmee ze erg graag traint.

Graag ziet Jessie u op de praktijk!

foto volgt

Amy van der Hoek, vaste paraveterinair (assistente)

Spijkenisse en Hoogvliet en trimster in opleiding

Ik heb vorig jaar (2018) mijn diploma gehaald en ben sinds februari 2019 werkzaam in de kliniek. Jullie zullen mij op de maandag, woensdag en donderdag zien op de praktijk.Ik hoop hier nog lang te mogen werken en veel ervaring op te kunnen doen en verder uitgroeien tot een goede dierenartsassistente.Naast mijn werk loop ik op de dinsdag en de vrijdag stage in een honden trimsalon, want ik doe een hondentrimopleiding. Hier beleef ik veel plezier mee en vind het heel erg leuk om te doen.Verder heb ik als hobby dat ik aan paardrijden doe 1x per week en dat is echt mijn rustmomentje van de weekThuis heb ik mijn lieve hondje Tiamo het is een klein lief blond hondje het is een kruising maar des te leuker is het en kan ook niet meer zonder haar.Ik hoop iedereen gauw eens te ontmoeten bij ons op de praktijk.

 

Sharon de mos, trimster in Hoogvliet

tekst
Sharon

Janine Varenkamp, trimster in Hoogvliet

Samen met Sharon werkt Janine in de trimsalon.
Ze kennen elkaar al sinds de opleiding en hadden toen al vage plannen om ooit ergens samen in een trimsalon te gaan werken.
Janine komt uit Brielle en woont daar samen met haar man, kinderen en twee teckels.
Het trimmen van teckels is daarom ook een van haar favorieten bezigheden.
Ook het in model brengen van Engelse cockerspaniëls vind zij een van de leukste dingen in de trimsalon, je kunt op dit ras alle technieken toepassen om hem zo goed mogelijk volgens het rasschema te trimmen.
Maar alle rassen zijn natuurlijk van harte welkom, loop gerust eens binnen in de trimsalon voor vakkundig advies of het maken van een afspraak.
Pasfoto Janine