Trimsalon

Waarom naar de trimsalon

In principe kan elke hond, kat en konijn naar onze trimsalon. Langharige honden om de vacht in toom te houden, kort te maken of in model te zetten. Kortharige honden om het verharen drastisch te verminderen. En het plukken van de ruwharige hond. Met de kat en het konijn is dit het zelfde verhaal. Voor elk dier en baas wat wils.

Bij een trimbeurt word de hond gewassen geföhnd de nagels geknipt, de oren leeg geplukt, eventuele teken verwijderd en anaalklieren worden leeg gemaakt indien nodig.

Trimmen voor en na

Welke technieken worden er gebruikt

Ruwharige honden worden geplukt. Dit houdt in dat de bovenste ruwe haarlaag word verwijderd met de hand zodat er weer een nieuwe haarlaag kan groeien. Een ruwharige vacht moet geplukt worden aangezien deze vacht niet vanzelf loslaat.
Als u de vacht laat zitten of besluit uw ruwharige hond te scheren kan het zijn dat de hond een ontstoken huid krijgt door dat de haren gaan irriteren.

Langharige honden worden geknipt of alleen gewassen en uitgekamd. Bij deze honden is het heel belangrijk dat ze goed worden bijgehouden door de eigenaar als de hond klitvrij in de trimsalon komt kan de hond in model geknipt worden. Wanneer dit niet het geval is is het soms noodzakelijk om de hond kort te knippen.

Spaniels,Setters, Retrievers en gelijke honden worden geëffileerd. Zo noem je het in model brengen van deze honden met een speciaal getande schaar.

Newfoundlanders ,Berner sennenhonden, Keesachtigehonden en honden met dezelfde vacht worden 2 keer per jaar ontwold. Hierbij worden vele materialen gebruikt om zoveel mogelijk dood onderwol te verwijderen.
Kortharige honden worden met speciaal gereedschap en een lekkere wasbeurt ontdaan van hun losse haren.

Katten worden gekamd en ontwold en eventueel geschoren als er sprake is van veel klitten. Als een kat onhandelbaar is, is het soms nodig dat de kat door middel van een roesje in slaap gebracht word zodat deze zonder stress en problemen kan worden behandeld.

Hoe vaak moet de hond naar de trimsalon

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht en ras.
De richtlijnen zijn als volgt:

  • Ruwharige vachten 2-4 keer per jaar
  • Spaniel vachten 4-6 keer per jaar
  • Poedel vachten 4-8 keer per jaar
  • Langharige vachten 4-8 keer per jaar

Twijfel niet om langs te komen om een precies beeld te krijgen wat de beste behandeling is voor uw dier.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u langskomen of bellen naar de Sterkliniek. Afspraken zijn telefonisch of aan de balie te maken. Maar natuurlijk kunt u ook altijd binnen lopen om ons aan te spreken. Wij zijn maandag tot en met donderdag aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Sharon & Janine

Trimsalon Sterkliniek Hoogvliet